We Helpen Cases

Ik help, jij helpt: wehelpen.nl

Het idee is zo simpel en zo charmant dat je zou willen dat je het zelf had bedacht. Wehelpen.nl maakt het mogelijk mensen in de buurt te helpen, of zelf hulp te vragen. Door middel van een oproepje kun je kenbaar maken waar je hulp bij nodig hebt, door te reageren kun je diegene helpen. Met de heg knippen. Met computerles. Met een dementerende dame gezelschap houden een avond per week. Met van alles.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Helemaal in een tijd waarin de overheid qua zorg een terugtrekkende beweging maakt en meer verantwoordelijkheid bij ons burgers neerlegt, is wehelpen.nl een waardevol platform. Want wie heeft er nou niet een uurtje over om iets te doen voor iemand die het echt kan gebruiken? En: vragen wordt er ook een stuk makkelijker van. Je vraagt immers alleen aan de mensen die ook echt willen helpen.

De oprichters van wehelpen.nl bevonden zichzelf ooit in een situatie waarin ze hulp nodig hadden en merkten hoe lastig het vragen kon zijn. En tegelijk voelden ze hoe fijn het was ondanks een lastige situatie nog wel anderen te kunnen helpen om zo iets terug te kunnen doen. Dit idee werd geboren uit authenticiteit en groeide onder passie en wilskracht. En een paar jaar later staat er een breed gedragen platform waar iedereen in Nederland iets aan kan hebben. Mooi verhaal toch?

Ik ben dan ook trots dat ik mag bijdragen aan dit mooie verhaal. Eerder dit jaar ging ik samen met Coen van de Steeg, directeur van wehelpen.nl en filmmaker Henk Gubbels op bezoek bij Christina en haar dochter Lara. Lara is gehandicapt en Christina zorgde 24/7 voor haar dochter. Die middag vertelde ze uitgebreid hoe dat was en hoe wehelpen.nl de zwaarte van die zorg doorbrak. Het was een ontzettend indrukwekkend verhaal. Binnenkort wordt dit verhaal en het bijbehorende filmpje gepubliceerd, tot die tijd moeten jullie me nog even op mijn woord geloven.

Vanaf vandaag ga ik bovendien bezig met teksten voor de vernieuwde website van wehelpen.nl. Met heel veel plezier, want wehelpen.nl is een initiatief naar mijn hart. En naar vele andere harten blijkt uit het aantal leden. Blijkt trouwens ook uit het tomeloze enthousiasme van de mensen die werken voor wehelpen.nl.

Ga ik nu aan de slag, kijken jullie dan of er iemand in de buurt hulp nodig heeft?

P.S. Hier lees je het mooie verhaal van wehelpen.nl (PDF). Moeite waard!